De ce BIO?

...Dar pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie mai intai sa stim ce inseamna bio.


Un produs bio(de orice natura ar fi el- cosmetic,de curatenie,supliment nutritiv) este obtinut din culturi organice, care nu au fost modificate genetic si care nu au in compunerea lor aditivi chimici.
Asta ar insemna ca avem un produs natural,nu? Oarecum. Este gresita conceptia conform careia produsele bio sunt una si aceeasi cu produsele naturale. Produsele naturale sunt create pe baza de plante, pe cand produsele bio sunt create din plante, si au un continut de minim 95% ingrediente naturale.

De ce este acest lucru important? Pentru ca ne este agresat organismul suficient datorita mediului in care traim. Poluarea, radiatiile, chimicalele din alimentele ce le gasim in magazine- toate aceste elemente contribuie la crearea de probleme in organismul nostru. 

De ceva vreme ma gandesc din ce in ce mai serios sa adopt un stil de viata mai sanatos in ceea ce priveste mancarea si sa citesc de 2 ori o eticheta cand vreau sa cumpar un produs. De ce? Pentru ca e mai bine sa previ o problema, decat sa o tratezi. Si daca stam bine sa ne gandim, tot mai bune sunt fructele si legumele din gradina bunicii, comparativ cu cele pe care le cumparam dintr-un supermarket. Aditivii chimici folositi pentru legume si fructe le ofera un aspect mai placut si avem tendinta sa fim atrasi de acestea. Si de ce nu? Arata mai bine, e mai bun, insa ar trebui sa tinem minte sa "nu judecam o carte dupa coperta ei".

Ca sa putem incepe sa avem grija de noi, trebuie sa incepem prin a remedia problemele care sunt in interior. O alimentatie sanatoasa ajuta la echilibrarea organismului si la mentinerea acestui echilibru.

In ultima vreme,au inceput sa apara si produse cosmetice bio, produse de ingrijire, produse de curatenie. Personal, pot spune ca au folosit persoane din familia mea(mama,sora) produse de curatenie bio si au fost foarte multumite, iar aspectul care le-a placut cel mai mult a fost ca nu exista acel miros deranjant si intepator pe care il au majoritatea produselor din aceasta gama.

Desi initial poate parea ca iesi in pierdere cand utilizezi produse bio, prima impresie te poate insela, deoarece  daca am sta sa analizam, exista produse bio care utilizate, reprezinta o economie pentru buget.

Voi vreti sa adoptati un stil de viata bio? Va intereseaza acest subiect?

Share this:

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu