Sunday Tag- Leapsa cu dorinte

Am furat acest tag de la Koko, pentru ca in ultima vreme am  tot stat si am analizat prioritatile mele si am o oarecare lista de dorinte, insaaaa, conform tag-ului ma voi conforma si voi enumera doar 5.

1. Vreau sa invat Finlandeza si Islandeza cat mai bine.


Este visul meu de mult timp sa invat finlandeza, iar faptul ca pot studia aceasta limba la facultate este o oportunitate pentru mine. Metodele sunt ele cam scartaite, dar cu mult lucru individual, absolut orice este posibil. Vreau sa ma concentrez cat de mult posibil sa invat cat mai bine si pentru a avea note mari, poate-poate prind si eu o bursa si pot sa dau iama la cumparaturi sa-mi achizitionez si masina,si casa, si purcel, si catel, si pe mama si pe tata :D
Islandeza in schimb e un pitic mai nou si este un pic mai dificil, dar daca imi iese totul cum vreau, DA, o sa am un tutore de islandeza. So keep your fingers crossed for me.
2. Sa vizitez cat de multe locuri posibil...
...in special tarile scandinave, Finlanda si Islanda. Sunt mica mea pasiune sadica si nu voi renunta la ea niciodata. Pana nu ma joc cu un ren, pana nu mananc salmiakki direct din magazin si pana nu mangai un calut bondoc islandez, viata mea nu va fi completa.
3. Imi doresc sa nu fiu singura niciodata.
Vreau sa am familia mea aproape, chiar daca nu fizic, dar vreau sa stiu ca este acolo. Imi doresc sa am prieteni in preajma mea mereu si sa nu realizez ca sunt niste masti foarte bine conturate si ca in spatele lor se ascunde ceva ce nu imi doream a cunoaste vreodata. Si mi-as dori sa am pe cineva langa mine care sa ma sustina indiferent de ceea ce aleg.
4. Sa termin facultatea cu bine si sa imi gasesc un job pe placul meu.
Stiu ca si Koko a mentionat acest lucru, si cred ca e valabil pentru noi toti. Eu imi doresc sa lucrez in traduceri sau in turism. Altceva nu ma vad facand sincer, desi munca de translator este de cele mai multe ori o munca de birou, imi permit sa profit de unul dintre hobby-urile mele: cititul. Nu vreau sa fiu ipocrita, mi-ar placea sa fiu bine platita pentru ca vreau sa-mi ajut parintii si bunica- au facut foarte multe sacrificii pentru si desi stiu ca daca m-as realiza pentru ei ar fi suficient, vreau sa fac EU ceva pentru ei si sa ii rasplatesc cumva.
5. Sa nu uit niciodata de unde am plecat.
Nu vreau sa uit de Romania. In ciuda populatiei arborigene care uneori ma dezgusta, Romania este o tara frumoasa si intotdeauna imi va lipsi daca voi pleca de aici. Imi vor lipsi cosurile de gunoi defecte, asfaltul prost si denivelat, oamenii care urla pe strada si birturile comunale unde iti iei cu un leu suta de vodca. Nu am de ce sa mint, daca as trai in lux as turba si as porni o rascoala in toata regula. Pentru cei din Cluj sau care au studiat in Cluj, asa-i ca nimic nu se compara cu Caminul 0? :)) Desi aparent e un loc ordinar, eu m-am distrat de minune acolo. Cred ca si oamenii conteaza, si sunt sigura ca mi-ar fi foarte greu sa imi gasesc oameni cu care sa am ce discuta atat de deschis, cum am reusit sa-mi gasesc aici.
Mi-ar lipsi absolut orice din tara asta si nimic nu ar putea compensa sentimentul de "acasa", cu toate defectele. Degeaba plec sa traiesc mai bine, daca mereu voi avea un gol in suflet. Stiu ca parintii mei ma tot indruma sa plec si sunt si eu tentata, ca in tara asta sincer nu voi putea face nimic cu facultatea mea, ma doare sa stiu ca exista o sansa sa fiu apreciata undeva unde niciodata nu voi putea sa spun" Ma duc acasa sa-mi fac un ceai si sa ma uit la un film".

Share this:

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu