Treat yourself- Roma, Februarie 2017

Hello!


Stiu ca am fost cam absenta in luna Februarie, asta a fost datorita faptului ca am incercat sa jonglez cu organizarea mai multor excursii si cu o scurta escapada la Roma. Daca ati citit articolul meu cu ce dorinte am pentru anul 2017, atunci stiti ca mi-am propus sa calatoresc cat mai mult si m-am pus deja pe treaba. 
Castelul Sant Angelo, langa Vatican

Desi eu sunt in general atrasa de tarile nordice, am zis sa ofer o sansa si tarilor mai sudice, mai calde, ca tot mi-a inghetat sufletul iarna asta in Bucuresti, si asa am ajuns sa alegem Roma. Spun sa alegem pentru ca nu am fost singura, m-am aliat cu Lorelei si am purces la drum. 
Am ales un zbor cat mai devreme la plecare pentru a putea profita de toata ziua, si odata ajunse in Roma am localizat cazarea, dupa care am pornit in explorari. Plecate din frig, am aterizat la 15 grade si gelato pretutindeni.

Columna lui Traian

Am ales sa vizitam toate obiectivele la pas, pentru a putea simti pulsul orasului cat mai bine, mai ales ca am avut cazare relativ centrala, in 10-15 minute de mers pe jos ajungeam la Colosseum si in zona Forului Roman. Cel mai mult am mers in ziua cand am fost pana la Vatican si cand am cautat cafeneaua Romeow, o cafenea cu pisici. 

Fontana di Trevi

Nu o sa intru in detalii foarte logistice, cu ce merita vizitat si ce nu, consider ca fiecare persoana isi seteaza propriile destinatii in vacanta si, in plus, acesta nu este un blog axat pe calatorii. Pot sa va spun, insa, ce plusuri si minusuri am sesizat eu. Cel mai mare minus al acestui oras este faptul ca este inghesuit si, prin urmare, aglomerat. In rest, cladiri frumoase, piatra cubica adusa din iad si multe monumente si ruine, cat sa-ti satisfaca pofta de istorie.

Forul Roman 

Colosseumul

Noi am ales sa vizitam Muzeul Vaticanului si Colosseumul+ Forul Roman si dealul Palatin( biletul iti ofera o intrare la toate 3) iar biletele ne-au costat in total 28 de euro. In rest, voie buna si veselie si cumparaturi- am dat spargere la Kiko, m-am perindat un pic pe la Lush si mi-am luat doua sutiene, ca o doamna veritabila ce sunt. 
De mancat, am mancat prin oras in fiecare zi la pranz/ cina, micul dejun fiind asigurat la cazare si destul de consistent. Mancarea a fost foarte buna, am vazut si cateva restaurante care pareau interesante, insa specificul nu era italienesc si am vrut sa incerc cat mai multa mancare italieneasca. Ne-am rasfatat cu gelato si ne-am dus si la cafeneaua cu pisici, care a fost o adevarata aventura. Ne-am pierdut de cateva ori, ne-am invartit printr-o piata si cand eram gata sa imi bag picioarele, pentru ca eram si obosita si infometata, am gasit drumul. La intoarcere am mancat si niste cannoli care au fost ca un strop de rai pentru mine, Lorelei was not that impressed.

Romeow- Pisici, pisici peste tot 

Ciocolata calda cu peperoncino si cheesecake vegan cu fructe de padure

Per ansamblu, excursia a fost una reusita si am avut parte de vreme buna, insa aglomeratia m-a obosit foarte mult. Pe langa obiectivele cu plata mentionate, am vizitat si cateva obiective fara intrare. In rest, mersul pe jos face piciorul frumos si ar trebui sa fim fotomodele deja. Roma chiar este un oras frumos, in ciuda aglomeratiei. Dimineata cand plecam de la cazare strazile erau goale si era foarte placut. Am avut noroc sa vizitam si cateva obiective dimineata si sa fie destul de aglomerat, iar cand am trecut pe langa in drumurile zilnice sa vedem hoardele de turisti gata sa cotropeasca.  

Pantheonul

Ca de sfarsit, va mai las cu o poza si sa ne auzim cu bine la urmatoarea postare!

Share this:

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu